Wat nu als je een muurbloempje bent?

Jolanda de Kok

Baal jij ervan dat je een ‘muurbloempje’ bent?
Definities zeggen iets over ‘onopvallend’ en ‘een stil, verlegen meisje (geen jongen; opvallend detail…) dat aan de kant zit en niet ten dans wordt gevraagd.’ Niet echt kwaliteiten die je verwacht bij een ondernemer.
‘Muurbloempje’ word je dan genoemd.

Nou, ik heb ze gezien in Bretagne: weelderig bloeiende muurbloemen! Hele bossen bij elkaar, klein en fijn of uitbundiger, krachtig tot en met omdat ze wortelen in harde steen; ze hebben weinig nodig om te groeien en bloeien.
Ze fleuren kale muren en stenen op. Ik heb ervan genoten.

En ik wil een lans breken voor muurbloemen. Ook in het dagelijks leven, ook in ondernemend Nederland.
Hoe mooi is het wanneer jouw kracht een stille kracht is? Wanneer je, minder zichtbaar dan bijvoorbeeld de zonnebloem, jouw specifieke schoonheid laat zien. Wanneer je niet op de voorgrond verschijnt, maar aan de zijkant staat te schitteren en jouw kwaliteiten inzet.  Wanneer je er graag voor anderen bent.

Je wordt nooit een zonnebloem wanneer je een muurbloem bent. En dat hoeft ook niet!
Precies zo is het met kleding: je hoeft je niet in felle kleuren en grote contrasten te kleden als dat niet bij je past. Dan klopt het plaatje niet en voel je jezelf niet prettig.
Laat jouw specifieke kracht zien en wees blij met jezelf.
Wanneer je de kleuren en stijlen hebt ontdekt die helemaal laten zien wie jij bent, geeft dat ontspanning. Daardoor kun je ‘bloeien’ op jouw eigen manier. Daardoor voel je je krachtiger en dat zien anderen ook aan jou.

 

Muurbloem, zonnebloem, paradijsvogelplant, madelief: laat zien wie je bent!


 

Jolanda de Kok

Kleur- en Kledingcoach

Jouw Palet

jolanda@jouwpalet.nl

Deel online:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Workshop Repairing Balance

Repairing Balance zet mensen in hun eigen kracht Verslag workshop door Gitty U’ren We konden gelukkig nog ‘live’ bij elkaar komen op 8 november jl.

Wat nu als je een muurbloempje bent?

Baal jij ervan dat je een ‘muurbloempje’ bent?Definities zeggen iets over ‘onopvallend’ en ‘een stil, verlegen meisje (geen jongen; opvallend detail…) dat aan de kant

En dan gaat het roer om…

Ik wil graag iets delen met de vrouwen die mij hier enorm in gesteund hebben. Na het behalen van de nodige diploma’s en certificaten was