Onderscheidend Vermogen

Verslag van de bijeenkomst, door Noor Verheul

Rond 12 uur komen we bij elkaar in Het Lokaal voor de presentatie en de lunchbijeenkomst van EVON. Het was inspirerend dat Urschi 5  belangstellenden kon verwelkomen.Met verve maakte de spreker, Raymond van Aaim, ons wegwijs in de spelregels van het onderscheidend vermogen. Zijn kernboodschap is: Als jij je durft te onderscheiden geeft dat duidelijkheid voor jezelf en anderen. Zorgt dat voor rust en plezier en zal uiteindelijk geld genereren.

Hij liet ons ook zien wat je niet moet doen:

Slogan: goed-goedkoop-snel. Dat kun je veelal niet waarmaken. Kies er twee uit en houd je daaraan.
Gebruik geen foto’s van bestaande foto-websites waardoor ‘je gezicht’ in allerlei producten en dienstverlening tevoorschijn kan komen. Gebruik die van jezelf!
Focus je niet op je concurrenten, doe je eigen werk.

Hoe werkt het dan wel? 

De stappen zijn logisch en je kunt ze telkens bijstellen. 

1. Waarden: wat vind je echt belangrijk / waar erger jij je aan.
2. Gedrag: wat zeg je tegen je klanten.
3. Keuzes: wat draag je uit in je activiteiten.
4. Handelingen: word je bewust van je grootste inconsistenties.  En als je ze ontdekt hebt, hoe ga je die aanpakken?
5. Aanbod: wat zijn je speerpunten.
6. Wat ziet de wereld:

-  Straal de identiteit van je bedrijf uit: Dit ben en doe ik. Hier sta ik voor. En laat je  werknemers of stagiaires ook jouw bedrijf uitademen.
-  Breng humor. Laat ook op je website een grapje zien (wel even aan je omgeving vragen wat zij ervan vinden)
-  Neem af en toe de tijd om je bedrijf op te schonen. Doe je nog wat je wilt en sluit dat bij je kernwaarden aan? Ongemerkt kun je uitwaaieren en van je koers afdwalen.
-  Denk na over je facturering. De meesten werken met uurtje factuurtje. Het kan lonend zijn om een pakket aan te beiden. Dat geeft houvast voor jou en je klant.

Hij had bij een aantal ondernemers hun websites getoetst op deze keten en die van Judith Bootsman straalt deze congruentie uit. Laat je inspireren door haar. Na deze krachtige presentatie van Raymond die weet waar hij voor staat, hebben we met 18 vrouwen en 1 mannelijke gast gezellig nagepraat en geluncht. Het was een geslaagde bijeenkomst, en een lunch moment is voor herhaling vatbaar.

   

We willen allemaal het liefst ergens bijhoren, maar als ondernemer wil je ook graag onderscheidend zijn voor je klant.

Tijdens deze lunchbijeenkomst zal Raymond van Doorn, directeur bij aaim een interactieve workshop geven die draait om onderscheidend vermogen. 

Hoe onderscheid je je van andere bedrijven of zelfstandigen? Je vist allemaal in dezelfde vijver van klanten en opdrachten. Wat maakt jou uniek zodat de opdrachtgever jou de opdracht gaat verstrekken of de klant besluit met jou in zee te gaan? 

We nodigen je van harte uit deel te nemen en na afloop na te kaarten tijdens de luch. Deel de door jouw verkregen inzichten in je persoonijke doelen en wensen, want die zullen zeker aan bod komen. Heren zijn als belangstellende van harte welkom!

Programma: 12:00 uur inloop met een kopje koffie
                      12:15 uur welkom door bestuur
                      12:20 uur workshop Raymond van Doorn, wat is ons onderscheidend vermogen?
                      13:00 uur lunch 

Deze lunch zal worden gehouden bij: Het Lokaal

Plaats: Oliemolenhof 90
            3812 PB Amersfoort (Parkeren kan in Eempleingarage)

Om alvast in de stemming te komen hieronder een video waar aaim voor staat :

Er geldt een no-show fee voor deze bijeenkomst. Meld je je aan en ben je onverhoopt toch verhinderd, zorg dan dat je dit tijdig meldt, tenminste 24 uur voorafgaand aan de meeting. Anders moeten we je een bedrag van € 30 in rekening brengen.
Tijdig afmelden (Ellis, secretaris 06-17240053) is dus belangrijk. Belangstellenden betalen € 30,- voor deze bijeenkomst.