Reünie bijeenkomst EVON

Jubileum- en reünieavond Evon groot succes! Door Harriët Verkleij

Dit jaar viert Evon haar zilveren jubileum. Dit was aanleiding om op 12 november een avond te organiseren voor zowel de huidige leden als voor voormalige leden. Thema van die avond: wat heeft Evon in de afgelopen 25 jaar betekend voor haar leden – en wat betekent nu Evon nog steeds?

De opkomst was groot, er waren bijna 30 leden, waarvan 12 voormalige leden. Na een zoals altijd overheerlijke en gezellige maaltijd startten we de avond met de vraag aan alle aanwezigen: waarom ben je lid van Evon geworden, wat zocht je daar en wat heb je gevonden? Dit gaf veel mooie, herkenbare en af en toe vermakelijke antwoorden en verhalen. De rode draad was overduidelijk: vrouwen worden lid van Evon omdat ze willen ‘netwerken-netwerken-netwerken’ en vanwege de steun van elkaar, zakelijk én sociaal. Als onderneemster doe je veel dingen alleen en moet je veel zelf uitvinden, dat is het erg prettig dat je bij Evon gelijkgestemden vindt met wie je kunt afstemmen en die je kunnen helpen. Veel vrouwen gaven desgevraagd ook aan wat ze aan anderen te bieden hadden – aan specifieke diensten maar ook als persoon – hulp en sparringspartner. 

Veelgehoorde woorden waren: ‘het warme bad’ dat Evon biedt. Het was ook veelzeggend hoe enthousiast veel oud-leden anderen begroetten en dat diversen van hen ter plekke bedachten dat ze beter weer lid konden worden – want dit hadden ze gemist… 

Kern van de avond waren drie oud-leden die vertelden wat Evon hen heeft gebracht. Ook daar veel ‘netwerken’ en ‘warm bad’ – maar ook specifieke zaken zoals: het heeft me goede zakenpartners opgeleverd, ik besteed veel werk uit aan Evon-connecties, ik heb me hier persoonlijk en zeker ook als onderneemster heel sterk ontwikkeld, ben m’n aanvankelijke onzekerheid bij Evon kwijtgeraakt, ik heb er zoveel geleerd. Opvallend was een advies/oproep die verschillende oud-bestuursleden deden: om toch zeker in het bestuur van Evon te gaan, ten eerste omdat je dan de anderen echt goed leert kennen maar ook vanwege je eigen ontwikkeling, het brengt je in een positie waarin iedereen je kent en je ook veel externe contacten krijgt die allemaal behulpzaam zijn bij je persoonlijke én zakelijke ontwikkeling.

Tijdens de avond waren ook diverse bedrijfspresentaties van leden te zien, hetgeen een mooi beeld gaf van de verscheidenheid aan branches binnen Evon. Zeker tijdens de afsluitende borrel werden deze bedrijfspresentaties goed bekeken. Een energieke en zeer geslaagde avond!

Laten we eens kijken wat de komende 25 jaar gaan brengen en hoe Evon dan haar 50-jarig bestaan gaat vieren – en wat vrouwen dan zeggen over wat Evon hen heeft gebracht…?

      ​   

Gezamelijke avond voor (oud) leden EVON. Aangezien we in het jubileumjaar zitten: 25 jaar om precies te zijn, is er ook een moment van terugkijken en denken aan onze oud-leden van EVON. Hoe gaat het met ze? Hebben ze steun gehad aan EVON? Zijn er samenwerkingsverbanden uit EVON ontstaan? Kortom "wat heeft EVON jou gebracht?". Zowel bestaande als oud leden zijn daar benieuwd naar, dus heb je ons iets te vertellen of wil je ons iets laten zien? Meld je dan aan voor deze avond op de site en deel je verhaal met Ineke van Ommen Kloeke-Vos. Een unieke kans om je verhaal te vertellen aan startende en doorgewinterde onderneemsters; Waar moet je op letten, wat waren jouw valkuilen en hoe kwam je aan je successen en heeft EVON je hierbij geholpen? Wil je er gewoon bij zijn, om bestaande en oudleden te ontmoeten dan kun je aanmelden via onze website

Deze bijeenkomst zal plaats vinden bij Smarter Talents (1ste etage), Printerweg 10 (achter de KVK) te Amersfoort

Programma: 18.00 START gezamelijke maaltijd, voor (hernieuwde) ontmoeting met elkaar.(begaande vloer)  19.10 -19.20 klaarzetten van producten of presentaties, 19.20 -19.45 inloop koffie en thee ,

19.45 - 21.30 kernprogramma met in de hoofdrol vier oud-leden met elk een bijzonder EVON-verhaal. Centraal staat: hoe ervaren de voormalige en de huidige leden de betekenis en waarde van Evon? En hoe kunnen we deze betekenis en waarde nog verder vergroten?

Het kernprogramma start met een korte voorstelronde, waarin iedereen 45 seconden krijgt om te vertellen:je naam en je bedrijf/activiteiten. Voor huidige leden: wat betekent EVON voor mij, waarom ben ik lid? Wat is het belangrijkste dat ik bij EVON heb ervaren? Wat heb ik te bieden waar anderen gebruik van kunnen en mogen maken? Dus bereid voor wat je zelf in deze ronde wilt vertellen.

21.30 – 22.00 borrel na.

Afmelden uiterlijk 2 dagen voor de datum via de website of via Ellis , secretaris 06-17240053 of Ineke 06-53120444.

Belangstellenden en oudleden betalen € 20,- voor het bijwonen van deze avond . Wil je als belangstellende of introducee ook mee-eten dan betaal je daarnaast € 20,- voor het eten, inclusief 1 drankje.