Lunch bijeenkomst: Veerkracht..!

  

Verslag Veerkracht! Ieder mens beschikt over veerkracht, ook jij - door Sangeeta

Na de gezellige lunch van 27 maart hadden de Evon ondernemers aandacht voor Jeanette Koenen en Pauline Versteegh. Zij vertelden over hun bijzondere bijdrage aan het vluchtelingenwerk. Daarnaast kregen we een interactieve opdracht om na te denken over de dingen waarmee vluchtelingen elke dag te maken krijgen.

Jeanette(Move On) deelde haar ervaring over het vluchtelingenkamp in Griekenland. Zij heeft daar tijd doorgebracht met vrouwen en kinderen die het heel moeilijk hadden. Door de liefdevolle coaching heeft ze die mensen blij & gelukkig gemaakt en gezinnen bij elkaar gebracht.

Pauline(Stichting Het Kan Wel) heeft met veel succes in West Afrika GoTogo project gestart en afgerond. Als een vrijwillige tolk is zij naar een gebied geweest waar per maand 40 kinderen sterven. “Hulp is daar hard nodig”, dacht Pauline en ze heeft een plan ingediend om het gebied veilig te krijgen.  

Daarna was er een interactieve opdracht

Volgens het mediabericht zijn de Delta werken niet waterbestendig, er gaat een luchtalarm.  Je hebt maar één uur om te beslissen wat je doet, meeneemt, waar je naar toe gaat en hoe. Andere Europese landen staan ook onder water en je pinpas werkt de volgende dag niet meer. Je mag maximaal 1 rugzak van 5 tot 7 liter inhoud meenemen. Wat doe je erin en hoe kun je overleven als de wereld op z’n kop staat.

Tenslotte zijn wij aan het denken gezet, iedereen heeft van alles opgeschreven om zeker wel mee te nemen. Maar het belangrijkste (volgens Jeanette) was dat je de geboorteakte van je kinderen bij je moet hebben. Daar hadden wij nou niet aan gedacht. Na de opdracht en de interactieve ontmoeting was de gelegenheid om vragen te stellen, eventueel wat te drinken en te netwerken. 

        

    

Ieder mens beschikt over veerkracht, ook jij. En is overigens een belangrijke kwaliteit die hoort bij je ondernemerschap. 

Twee ondernemende Evonleden,  Pauline Versteegh - Stichting Het Kan Wel! -  en Jeannette Koenen - Move On -,  hebben al hun kracht en creatieve vermogen ingezet voor vluchtelingen in Togo en in Europa om onze wereld een beetje rechtvaardiger en leefbaarder te maken. Zij weten als geen ander dat vrouwen en vooral moeders in staat zijn om met wilskracht hun hopeloze situatie te veranderen. Samengevat in het woord veerkracht..! 

Tijdens de lunch bijeenkomst delen zij verhalen en voorbeelden die tot nadenken stemmen. Het wordt geen lezing maar een interactieve ontmoeting, waar iedereen zijn ervaringen kan delen en vragen kan stellen over HOE het allemaal WEL kan!

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 27 maart bij Smarter Talents, Printerweg 10 te Amersfoort 

Programma:12:00 uur START gezamenlijke maaltijd
                    13:00 uur Welkom door bestuur
                    13:05 uur interactieve ontmoeting met Pauline Versteegh en Jeanette Koenen  
                    Aansluitend netwerkgelegenheid 

Tijdig aan- en afmelden wordt bijzonder gewaardeerd. Mocht je ondanks je aanmelding onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, geef dit dan zo snel mogelijk door. Mocht je afmelding via deze website niet lukken, laat het dan weten aan Ellis, secretaris, op 06-17240053. Voor afmeldingen korter dan 48 uur van te voren, is een no- show fee van toepassing.  

Belangstellenden betalen € 25,- voor het bijwonen van deze middag. Besluit je binnen 2 weken na de bijeenkomst lid te worden, dan worden deze kosten verrekend met het lidmaatschapsgeld.  Wil je voorafgaand aan de bijeenkomst mee eten, dan betaal je daarvoor € 15,00 inclusief 1 drankje. Voor EVON leden met een plus-lidmaatschap zijn de kosten van het voorafgaand eten inclusief 1 drankje inbegrepen.