Aziatische kookbeleving

       

Verslag van de gezellige kookworkshop, 27 juni de laatste bijeenkomst voor de vakantie, door Ellis Doele

 EVON leden Deniece-  DC-reiniging - en Noor - Brucka - delen hun liefde voor het Aziatische eten. En dat dit meer is dan een sateetje of nasi, weten we van Sangeeta- Stijlcopywriting - die de avond voorziet van lekkere recepten. Zij hebben een Oosterse kookworkshop georganiseerd in de superleuke locatie De Kookbeleving in Amersfoort. De Kookbeleving is gevestigd in de binnenstad van Amersfoort. Een gezellige ruimte met een vijftal kookeilanden. De organisatoren hadden zeven Oosterse recepten voorbereid. Aan het begin van de avond zijn we in groepjes aan de recepten begonnen te koken. De recepten waren helder en al snel begon de keuken heerlijk te ruiken. Onder de bezielende leiding van Sangeeta, Noor en Deniece kwamen de lekkerste gerechten uit de pannen. Een heerlijke kip smoor, een vegetarische bami, een sperziebonencurry, eieren in saus, pol sambol en nog een aantal bijgerechten.

Om zeven uur werd de lange tafel gedekt en hebben we al het lekkers opgegeten. Een van de leuke dingen van de kookworkshop is dat iedereen wat gedaan had in de keuken maar we geen van allen het idee hadden uitgebreid gekookt te hebben. We hebben gesmuld en het was weer erg gezellig. Aziatisch eten is inderdaad kleurrijk, gevarieerd, voedzaam, zinnenprikkelend; ook vegetarisch.

Wat geeft samen koken eten toch een fijne onderlinge verbinding. 

 

Verder hadden we een ingelaste ALV en hebben we een nieuwe voorzitter - Gonnie Leguijt. De komende twee maanden zijn er geen bijeenkomsten. Op dinsdag 10 september ontmoeten we elkaar weer om geïnformeerd te worden over het werk bij de voedselbank en de handen uit de mouwen te steken. Schrijf je op tijd in voor deze actieve bijeenkomst.Fijne zomer!

  . 

Adres Kookbeleving: Zuidsingel 7, 3811 HA  te Amersfoort