Aziatische kookbeleving

       

Verslag van de gezellige kookworkshop, door Ellis Doele

Donderdag 27 juni was de laatste avond van het seizoen. EVON leden Sangeeta, Noor en Deniece hadden een Oosterse kookworkshop georganiseerd in de superleuke locatie De Kookbeleving in Amersfoort. De Kookbeleving is gevestigd in de binnenstad van Amersfoort. Een gezellige ruimte met een vijftal kookeilanden. De organisatoren hadden zeven Oosterse recepten voorbereid. Aan het begin van de avond zijn we in groepjes aan de recepten begonnen te koken. De recepten waren helder en al snel begon de keuken heerlijk te ruiken. Onder de bezielende leiding van Sangeeta, Noor en Deniece kwamen de lekkerste gerechten uit de pannen. Een heerlijke kip smoor, een vegetarische bami, een sperziebonencurry, eieren in saus, pol sambol en nog een aantal bijgerechten.

Om zeven uur werd de lange tafel gedekt en hebben we al het lekkers opgegeten. Een van de leuke dingen van de kookworkshop is dat iedereen wat gedaan had in de keuken maar we geen van allen het idee hadden uitgebreid gekookt te hebben. We hebben gesmuld en het was weer erg gezellig. Wat geeft samen koken eten toch een fijne onderlinge verbinding. 

 

 

Verder hadden we een ingelaste ALV en hebben we een nieuwe voorzitter - Gonnie Leguijt. De komende twee maanden zijn er geen bijeenkomsten. Op dinsdag 10 september ontmoeten we elkaar weer om geïnformeerd te worden over het werk bij de voedselbank en de handen uit de mouwen te steken. Schrijf je op tijd in voor deze actieve bijeenkomst.Fijne zomer

  . 

Tijdens een van de smakelijke gezamenlijke maaltijden van EVON kwam het gesprek op… eten! Hoe herkenbaar is dat.

Zo ontdekten Deniece Caffee -  DC-reiniging - en Noor Verheul - Brucka - hun liefde voor het Aziatische eten. En dat dit meer is dan een sateetje of nasi, weten we van Sangeeta Taluja - Stijlcopywriting - die de avond voorziet van lekkere recepten. Aziatisch eten is kleurrijk, gevarieerd, voedzaam, zinnenprikkelend; ook vegetarisch.

Al snel is het idee ontstaan om voor de zomerbijeenkomst gezamenlijk met EVON leden en belangstellenden een maaltijd te koken. We gaan een aantal smakelijke gerechten klaar maken en uiteraard ook eten! Je krijgt de recepten mee naar huis zodat je als drukke onderneemster alsnog een snelle, lekkere en Aziatische maaltijd op tafel kunt zetten.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 27 juni bij Kookbeleving, Zuidsingel 7, 3811 HA  te Amersfoort 

Programma: 17.30 Inloop

                     18.00 START gezamenlijk koken en eten

Praktisch: Als je graag kookt met een schort om, neem die dan mee.

Belangstellenden betalen € 25,- voor het bijwonen van deze avond + €15,00 voor de maaltijd incl. 2 drankjes. Besluit je binnen 2 weken na de bijeenkomst lid te worden, dan worden de kosten van € 25,- voor de avond met het lidmaatschapsgeld verrekend. Voor EVON leden met een plus-abonnement zijn er geen kosten aan verbonden. Van de overige leden vragen we een bijdrage van € 15,00 voor deze zomerbijeenkomst.

I.v.m. de boodschappen en de voorbereiding is het van belang dat jij je voor 20 juni aanmeld!! Mocht je ondanks je aanmelding onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, meldt dit dan zo spoedig mogelijk. Bij afmelding korter dan 48 uur van tevoren, is een no show fee van toepassing.  Mocht afmelden via de website niet lukken, geef dit dan door aan Noor Verheul: 06-21957439 of Deniece Caffee: 06-46740055.