Postadres

Joannes van Dieststraat 17
3817AC, Amersfoort
Telefoon
033 463 7312
Mobiel
06 30838169

Bezoekadres

Joannes van Dieststraat 17
3817AC, AMERSFOORT

Meer over Adriana Nichting

Adriana Nichting studeerde in de jaren ’70 en ’80 in Utrecht: Nederlands aan de universiteit (doctoraal), drama en monumentale vormgeving aan de hogeschool ( HBO-diploma voor drama en beeldend). Zij is haar hele leven blijven ‘doorleren’ (Rietveldakademie A’dam, studiereizen en workshops ICT, 3D-printing en schrijf- en interviewtechnieken bv.).

Vanaf 1975 combineert zij een baan (in het onderwijs) met eigen beeldend werk.

 

Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. In 2004 won zij de Publieksprijs van de gemeente Amersfoort met het beeld Verbondenheid. Zij is o.a. lid van de NVK, NABK, INSEA en het EVON. Zij werkt ook in opdracht voor particulieren en voor bijvoorbeeld Bayer, de Rijksinspectie Onderwijs, SLAS Soest, Tinten.Kunst- & Cultuureducatie en Stimulans projectbureau. Er zijn teksten/gedichten en tekeningen van haar uitgegeven (in eigen beheer). Voor meer informatie over haar kunstactiviteiten zie: www.adriananichting.nl, www.artolive.nl en www.nvk-keramiek.nl.

 

Haar hart ligt zowel bij het onderwijs als bij de kunsten. Daar zit ook haar werkervaring. Het gaat dan onder meer om workshops 65+ schrijven/vertellen en beeldend vormgeven, lesgeven Nederlands op Havo/Vwo (Alkwinkollege Uithoorn), dramalessen geven op het HBO (Middeloo Amersfoort), begeleiden cultuureducatie in PO,SO, VO in ’t Gooi  (’t GOCK te Hilversum). Zij maakt soms deel uit van kunstjury’s/(selectie)commissies in o.a. Amersfoort en Eemnes en van organisaties als de KunstVaarRoute te A’foort  en de 2-jaarlijkse beeldenexpo in het Arboretum te Doorn. En nu werkt ze al weer jarenlang als onderwijsinspecteur, eerst vanuit kantoor Arnhem later vanuit kantoor Utrecht.

Als inspecteur bezoekt ze de (speciale) basisscholen, maar ook, vanuit vve, de voorscholen (peuterspeelzalen en kinderdagverblijven). Daarnaast heeft ze enkele jaren binnen de inspectie van het onderwijs als inspecteur van de cultuureducatie-instellingen gewerkt.

Per 1 september 2017 gaat Adriana met pensioen als inspecteur: meer tijd voor het beeldende werk.

Tot slot

Als beeldend kunstenaar is Adriana een van de vele zzp-ers die Nederland rijk is. Daarnaast heeft zij altijd (parttime) in het onderwijs gewerkt, als docent en tenslotte als inspecteur. Zij is een “beroepskijker”. In beide gevallen, als inspecteur en als kunstenaar, is het de kunst om in korte tijd een beeld te krijgen, dingen te “doorzien”.

 

Er is een oud Chinees gezegde dat luidt:           

Wat ik hoor vergeet ik

wat ik zie onthoud ik

wat ik doe begrijp ik.

Je zou dat haar levensmotto kunnen noemen.