Rode Loper Dag

Rode Loper Dag

                                                                                                 

Verslag: Voor het vijfde jaar op rij rolden de regionale bedrijvenverenigingen en gemeenten in Baarn de rode loper uit voor ondernemers. De regio beter leren kennen, elkaar informeren en inspireren en laten zien dat ondernemers hier gewaardeerd en welkom zijn. Dat is het doel van de jaarlijkse Rodeloperdag. Het was een geslaagde middag vol ontmoetingen, waaraan circa 200 ondernemers deelnamen.

In Kasteel Groeneveld werden de deelnemers verwelkomd door burgemeester Mark Roëllen Rini Goos, de regioambassadeur Noordwest van de ministeries van EZ en LNV. Daarna vertrokken vier bussen voor een tour langs zeer uiteenlopende bedrijven in Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest of Woudenberg. Wethouders uit de regiogemeenten namen deel aan deze bustour. De Rodeloperdag is de kickoff naar de Dag van de Ondernemer, die elke 3e vrijdag van november plaats vindt.

Later op de middag startte een netwerkprogramma met Floris de Gelder, directeur van Made by Holland. Hij vertelde met veel enthousiasme over de plannen voor de herontwikkeling van het nabij gelegen Paleis Soestdijken omringende landgoed. Made by Holland maakt van Soestdijk een platform voor innoverend en ondernemend Nederland. Op Soestdijk komen zo monarchie en magie samen. Na dit aansprekende verhaal was er nog ruimte voor de deelnemers om te netwerkenen nieuwe kennis of contacten op te doen.  

Ervaring van Ineke Vos. Ik had mij bijtijds ingeschreven voor de Rode Loperdag 15 november samen met partner Mel, het is een middag waarbij je hartelijk wordt ontvangen door afgevaardigden van de ondernemingsverenigingen. Letterlijk wordt de rode loper voor je uitgerold en wordt behandeld als een VIP. Je ontmoet vele andere ondernemers en al snel is de zaal gevuld met veel ondernemersenergie. 

Mijn bus (nr1) maakte zijn eerste stop in Baarn, bij een Business Center, een kantoorgebouw wat eerst leeg stond en omgetoverd was tot kleine units, die ondernemers wel of niet ingericht konden huren.  Centraal op iedere verdieping was de gemeenschappelijke keuken, waar je elkaar onder het genot van een kopje koffie kunt ontmoeten als ondernemer.  Ook werd gezamenlijk gekeken hoe de kosten van energie omlaag konden.

De volgende stop was bij Alex Koelewijn in Bunschoten, door de plaatselijke bevolking Alex de Paling genoemd, een bedrijf dat al meer dan 26 jaar paling verwerkt en een prachtig en heerlijk product op de markt zet. Ingepakt met mutsjes , jasjes en schoenkappen kreeg mijn bus  uitleg over het bedrijf en wat het bedrijf aan duurzaamheid doet. De specifieke smaak van paling wordt nog steeds bereikt door het roken van de vis met eikenhouten snippers.  Mel, die in een andere bus zat had twee andere bedrijven bezocht.

Na afloop van het uitje werden we om 17.00 weer ontvangen in Kasteel Groeneveld, eerst koffie en daarna een glaasje wijn. Naast (oud)Evonleden getroffen te hebben, heb ik kennis gemaakt met andere ondernemers, die even boeiende verhalen hadden over hun onderneming. Kortom volgend jaar ga ik zeker weer mee en is zeker voor jullie een aanrader.

   

 

 

 

INFO: Voorafgaand aan de landelijke dag van de Ondernemer wordt bij Kasteel Groeneveld in Baarn de rode loper uitgerold voor alle ondernemers in de regio Amersfoort. 

Programma: 14.00 uur een tour langs interessante ondernemers in de regio.

                     17.00 uur plenair programma met Floris de Gelder, directeur Made by Holland, Paleis Soestdijk.

                      Aansluitend netwerkborrel tot 19.00 uur.

De dag komt tot stand dankzij alle ondernemersverenigingen en gemeenten Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest, Woudenberg

Voor meer informatie / aanmelden en impressie van de dag in 2017: http://rodeloperdag.nl